Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2998
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3433
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2998
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3433
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Składniki
Z mąki, szczypty soli, posiekanego zimnego masła, żółtek i cukru pudru zagniatam ciasto. Owijam folią i na dwie godziny wkładam do lodówki.
Ser miksuję z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam pianę z białek i kremówkę, delikatnie łączę wszystko z masą serową.
Ciasto kruche wykładam na prostokątną blachę wyłożoną pergaminem, na ciasto przelewam ser. Piekę 90 minut w 180oC. Smaruję lukrem cytrynowym.
Przepis nadesłała Krystyna Kaczmarek.</strong>
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki około 1 zł.</strong>Źródło: Rewia