Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z owocami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2297
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojoną na małe kawałki margarynę, żółtka oraz wodę. Szyb- ko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię i włóż do lodówki na około 40 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki tortownicy. Piecz około 20 min w temperaturze 180°C.
Agrest starannie umyj i osusz. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka, zmiksuj. Nie przerywając miksowania, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy a następnie dodaj przestudzony roztopiony tłuszcz oraz mąkę ziemniaczaną. Masę przelej na podpieczony spód. Na wierzchu rozłóż agrest i posyp słupkami migdałowymi. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Gdy wy- stygnie, przełóż na paterę i oprósz cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 360 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie