Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane połączenie smaków.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 14
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 12
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3609
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 14
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 12
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3609
Składniki
Frużelina wiśniowa: wiśnie zagotować ze szklanką wody i cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozbełtać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego syropu i zdjąć z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Wystudzić.
Piekarni rozgrzać do 180 stopni C. Tortownicę nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.
Biszkopt: jajka zmiksować z cukrem, około 2-3 minuty. Na niskich obrotach wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać do formy i piec około 30 minut. Po upieczeniu ściąć nożem cienką wierzchnią warstwę ciasta, wystudzić.
Masa serowa: ser mascarpone zmiksować z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do sera i wymieszać.
Frużelinę wiśniową rozłożyć na biszkopcie. Na wiśnie przełożyć masę serową, posypać po wierzchu startą czekoladą. Schłodzić 2-3 godziny.