Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne wiśnie, waniliowe nadzienie z ricotty i kruchy, chrupiący spód z dodatkiem mielonych migdałów......
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Wymieszać suche składniki spodu, dodać masło, drobno posiekać nożem. Szybko zagnieść ciasto, wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 20 cm, włożyć do lodówki.
Wiśnie wypestkować. Ricottę wymieszać z kremówką i jajkami. Dodać cukier puder, mąkę i esencję waniliową, wymieszać tak, żeby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Schłodzone ciasto wyłożyć do piekarnika na około 15 minut. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzch wyłożyć wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do piekarnika na kolejne 35-45 minut. Ostudzić, posypać cukrem pudrem.