Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1560
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 342
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1560
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 342
Składniki
Do garnka wlej pół szklanki letniej wody. Dodaj drożdże, cukier i 3 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce. Por oczyść i pokrój w paseczki. Podsmaż na rozpuszczonym na patelni maśle. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na patelni.
Do mąki dodaj łyżeczkę soli, zaczyn i pół szklanki letniej wody. Zagnieć ciasto, poprósz je lekko mąką, przykryj ściereczką i wstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Do wyrośniętego ciasta dodaj boczek, por, groszek i zioła.
Formę na babkę wysmaruj tłuszczem, wysyp bułką tartą i rozsmaruj w niej ciasto. Odstaw na 20 minut, a następnie piecz w nagrzanym piekarniku w 170° C przez 50 minut.Źródło: Na żywo