Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamietamy smak z dziecinstwa czekoladowego bloku ktory robily nam nasze mamy i babcie a ja zaproponuje dzis blok w wersji bialej rownie slodki smaczny i kaloryczny:)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pierwsze 4 skladniki wkladamy do baniaczka i stawiamy na ogniu, czekamy az sie roztopi maslo i cukier. W miedzy czasie przygotowujemy forme ja uzywam tortownicy o srednicy 20 cm wylozonej folia aluminiowa w calosci lacznie z brzegami gdyz latwo pozniej z niej wydobyc nasza slodycz:). Kruszymy ciastka rozdrabniamy bakalie(u mnie to orzechy wloskie rodzynki i skorka pomaranczowa w cukrze ale tu mozna dowolnie kombinowac). Gdy masza mikstura na kuchni zacznie kipiec zdejmujemy z palnika bierzemy mikser i miksujemy wsypujac mleko w proszku. Wazne zeby nie studzic tego co gotowalysmy bo pozniej jest problem z polaczeniem skladnikow. Gdy masa zrobi sie jednolita wrzucamy polamane ciastka i bakalie i mieszamy juz za pomoca lyzki po czym przekladamy odrazu do formy. Odstawiamy az wszystko wystygnie a potem do lodowki po 2-3 godz jest juz gotowy do spozycia:)