Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 56
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 93
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3708
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 29
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 142
Składniki
Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia oraz kakao i połączyć z cukrem pudrem, jajkiem oraz śmietaną. Dodać masło i zagnieść. ciasto podzielić na 2 części i owinąć w folię spożywczą. Jedną część włożyć na godzinę do lodówki, a drugą do zamrażalnika. Ciasto z lodówki wyłożyć na blaszkę 23x33 cm, nakłuć widelcem i piec ok. 12 min. w temp. 180*C.
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem. połączyć z budyniem i mąką ziemniaczaną rozrobionymi w reszcie mleka. Gotować 1 min. Na ciasto wyłożyć kaszę mannę, plasterki jabłek, cynamon i cukier waniliowy. Wylać budyń i na całość zetrzeć na tarce zamrożone ciasto. Piec ok. 40 min. w temp. 180*C.