Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka ze złotą kratką z Małopolski"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę przesiej z cukrami i proszkiem na stolnicę. Posiekaj z masłem, śmietaną, wbij jajko, zagnieć. Zawiń w folię aluminiową i włóż na 30 min do lodówki.
Następnie podziel na 3 części. Dwoma wylep spód i brzegi natłuszczonej formy o śr. 21-22 cm. Spód nakłuj widelcem i podpiecz na złoto.
Jabłka pokrój, zasyp cukrem w rondlu i uduś do miękkości. Dodaj cynamon. Wyłóż na podpieczony spód, a na wierzchu ułóż kratkę z trzeciej części odłożonego ciasta (rozwałkuj, pokrój na podłużne paski).
Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 15-20 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety