Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna szarlotka, idealna dla leniwych lub początkujących kucharzy , wystarczy składniki na ciasto wrzucić do miski i wymieszać drewnianą łyżką.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Do misy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier, śmietanę i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach dodaj cukier i cynamon usmaż. Usmażone jabłka wyłóż na ciasto Z podanych składników zagnieść kruszonkę, posyp ciasto. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 st.