Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka o smaku keksa idealne dla dzieci.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Do miski przesiej mąkę z proszkiem, dodaj sól, cukier, cukier waniliowy, roztopione wystudzone masło, jajko i śmietanę, zagnieść ciasto. Dodaj mieszankę keksową, zagnieść.
Z ciasta odrywaj małe kawałki i formuj w rękach kulki i lekko spłaszczaj, układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz około 15 minut w temperaturze 180 st do złotego koloru. Przechowuj w szklanym lub metalowym pojemniczku.