Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślany placek z truskawkami, szybki i pyszny
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 244
Usmażone kostki z mintaja zrobione w sosie pomidorowym z cebulą.
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 244
Składniki
Truskawki umyj i osusz a następnie usuń szypułki i pokrój na połówki (lub na mniejsze części jeśli truskawki są duże). Masło utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj pojedynczo jajka, po każdym miksując przez chwilę. Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia i przesiej do masy maślanej. Wymieszaj na jednolite ciasto za pomocą szpatułki lub miksera. Wyłóż ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj. Na wierzchu poukładaj truskawki wciskając je lekko w ciasto. Piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min, do suchego patyczka (grzałka góra-dół).