Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , szybkie i łatwe ciasto z dodatkiem tartych buraków czerwonych idealne do kawki czy na podwieczorek .
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj żółtka , olej , sok z cytryny, ocet i starte na tarce o drobnych oczkach buraki.
Dodaj przesiane suche składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st.
Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.