Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak gorzkiej czekolady przełamują słodkie brzoskwinie
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 190
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę przesiać dodać masło i posiekać widelcem. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godziny włożyć do lodówki. Formę do tarty posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Rozwałkowane ciasto przełożyć do formy (średnica 28cm) po nakłuwać widelcem. Piec w 190 C przez 15min. Wystudzić.
Czekoladę utrzeć na małych oczkach. Brzoskwinie pokroić w wachlarzyk. Śmietankę, jajka i cukier puder razem wymieszać.
Startą czekoladę wysypać na podpieczone ciasto. Na to ułożyć dookoła brzoskwinie pocięte w wachlarzyk. Na górę delikatnie wylać masę śmietanowo- jajeczną. Piec w 180 C około 30min.