Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tiramisu bez jajek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wystudzoną kawę wymieszaj z likierem i namocz biszkopty.
Serek zmiksuj z miodem i śmietaną na gładką masę.
Jedną warstwę biszkoptów ułóż na dnie naczynia, w którym podasz tiramisu. Przykryj je warstwą kremu i nasączonych biszkoptów. I kolejna warstwa kre mu.
Ostatnią warstwę nałóż przy pomocy rękawa cukierniczego. Wierzch oprósz kakao i wstaw tiramisu do lodówki. Po około 3 godzinach będzie gotowe.Źródło: Tele Tydzień