Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tiramisu w marcepanie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Czas ok. 30 min; porcja – 490 kcal, cena 2,80 zł
Gotowe blaty biszkoptowe ułóż na desce. Napar kawy połącz z likierem amaretto (lub odrobiną olejku migdałowego), nasącz nim rozłożone biszkopty.
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Dodawaj po łyżce serek oraz cukier puder do smaku (5 łyżek). Zmiksuj na gładki krem. Odstaw do schłodzenia.
Przygotowane blaty biszkoptowe przełóż kremem serowo-śmietanowym. Resztą posmaruj wierzch oraz boki świątecznego tortu. Stolnicę posyp cukrem pudrem, rozwałkuj marcepan.
Z rozwałkowanego marcepanu wytnij duże koło. Przykryj gotowy tort. Przytnij równo odstające brzegi. Odciętą masę ponownie zagnieć. Uformuj ozdobne kuleczki. Rozłóż je na wierzchu tortu. Na koniec całość owiń fantazyjnie tiulem i udekoruj cukiereczkami w kształcie jajek.Źródło: Świat kobiety