Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu z granatem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3405
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 793
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3405
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 793
Składniki
Granaty umyć, przekroić na pół, starannie wyłuskać ziarenka. Dwie łyżki ziaren odłożyć, resztę przełożyć do woreczka z zapięciem strunowym, zamknąć i rozwałkować. Przełożyć do garnka, dodać 5 dag cukru brązowego, gotować do zredukowania wody, ok. 4 minuty.
Pomarańczę wyszorować, sparzyć, zetrzeć skórkę. Wycisnąć sok, podgrzać w rondlu, dodając resztę cukru, cukier waniliowy, goździki i skórkę. Gdy zgęstnieje, wystudzić, przelać przez sito. Ubić z mascarpone i serkiem waniliowym.
Na dnie pucharków rozłożyć kisiel z granatów, na to położyć kawałki posiekanych ciasteczek. Przykryć porcją kremu pomarańczowego. Posypać odłożonymi ziarnami granatu, polać kisielem.
Zamiast ciasteczek migdałowych można użyć podłużnych biszkoptów jak do tiramisu. Warto je namoczyć w mocnej kawie.
ok. 20 minŹródło: Twoje Imperium