Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem odmienny smak. Jest to inna odmiana ciasta ponieważ jest na bazie sera ricotta i biszkopcie. A co ważne to nie jest tak mocno kaloryczne co inne tiramisu. Mim zdaniem to można się degustować do woli. To jest wersja dla dorosłych a dla dzieci to zamiast likieru można użyć dowolnego soku do nasączenia biszkoptu.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Jajka i cukier ubić mikserem na jednolitą puszystą masę a następnie dodać obie mąki i nasiona z wanilii. Dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 200 st. przez 25-30 min. Po wystygnięciu przekroić na 2 placki. Do miski włożyć ser, nasiona wanilii i cukier puder. Ubijać mikserem do uzyskania jednolitej puszystej masy a na koniec dodać jogurt i wymieszać. Krem dzielimy na 2 części.Pierwszy biszkopt nasączyć kawą a następnie dać 1/2 kremu i równomiernie rozprowadzić. Położyć na wierzch drugi biszkopt i nasączyć go likierem. Następnie dać następną warstwę kremu 1/2. na górę rozsmarować. Posypać gorzkim kakaem. Udekorować jeśli macie na to ochotę. W stawić do lodówki na co najmniej kilka godzin a najlepiej na cała noc. P.S. Jeżeli używamy dużej tortownicy biszkopt może być zbyt niski aby jego przekroić na pół. Biszkopt po przekrojeniu powinien mieć 1-1,5 cm. SMACZNEGO..........