Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowo-cynamonowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Białka ubij z solą. Dodaj żółtka, potem mąki, proszek i kakao. Wymieszaj. Przełóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Czekoladę rozpuść, żelatynę zalej wrzątkiem. Serek zmiksuj z cynamonem i cukrem pudrem. 3/4 śmietany wymieszaj z serkiem. Dodaj 3/4 płynnej czekolady, żelatynę. Wymieszaj.
Biszkopt przekrój w poprzek. Posmaruj kremem. Udekoruj czekoladą i śmietaną.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień