Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 169
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2252
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 169
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2252
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach,wylewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke .Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy porzestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane, dokladnie mieszamy,dodajemy pokrojone w drobna kostke pozostale dwie galaretki i owoce,po wymieszaniu calosc przelewamy do przygotowanej sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki , nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy, wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere,kroimy w zgrabne porcje. Doskonale smakuje z dodatkiem biszkopcikow i porcji bitej smietany.