Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik marcepanowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 213
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 213
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodaj cukier i żółtka oraz przesiane mąki, ubij. Wylej do formy, piecz 30 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie zmiksuj z 10 dag serka. Śmietanę ubij z cukrem i resztą serka. Biszkopt przekrój i nasącz herbatą. Blaty posmaruj kremami. Wierzch pokryj resztą kremu i masą marcepanową wymieszaną z cukrem. Udekoruj figurkami i migdałami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień