Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia - idealne do kawy! Chrupiące ciasteczka, kremowy serek z waniliową nutą i bajeczny mus malinowo porzeczkowy! Każdy element tego ciasta idealnie do siebie pasuje!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Warstwa ciasteczkowa: Ciastka blendujemy na dość gładki pył. Mieszamy z rozpuszczonym masłem lub margaryną. Ciasteczka dzielimy na dwie części. Jedną wykładamy spód tortownicy wyłożony wcześniej papierem do pieczenia. Masa serowa: Serki homogenizowane miksujemy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Przestudzoną wlewamy do serków i ponownie miksujemy. Masę serową wylewamy na spód. Następnie delikatnie wykładamy pozostałe ciastka, lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki na 60 minut. Mus malinowo porzeczkowy: Do garnka wkładamy owoce. Zasypujemy je cukrem i gotujemy na wolnym ogniu, aż zaczną się rozpadać i puszczą sok. Dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Dokładnie mieszamy, zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Owoce przecieramy przez gęste sitko. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Wlewamy do musu i dokładnie mieszamy. Przestudzony wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wylewamy go na wierzch ciasta. Chłodzimy w lodówce.