Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik śliwkowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami. Dodaj olej, mąkę i proszek do pieczenia. Utrzyj. Dodaj ubite białka. Ciasto podziel na trzy części.
Do jednej części dodaj łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, a do trzeciej budyń. Wymieszaj. Na dno tortownicy wyłóż kolejno ciasto jasne, różowe i kakaowe. Na wierzchu ułóż śliwki bez pestek. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień