Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietankowy na kefirze"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Margarynę, jajka, marmoladę, kakao, cukier, kefir i cynamon zmiksuj na gładką masę. Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą, dodaj do ciasta, wyrób. Przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Bita śmietana: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody, ubij. Połowę śmietany rozsmaruj na cieście, ułóż część pokrojonych truskawek. Rozsmaruj resztę śmietany. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie