Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik z kremem budyniowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4990
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4990
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 890
Składniki
Fot. RFF Hamburg (3)
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypując cukier. Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp suche , wymieszaj łyżką. Piecz 35-45 min w temp. 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
Do żółtek dodaj oba cukry, mąkę oraz mleko, zmiksuj. Przelej do rondelka; mieszając gotuj aż masa zgęstnieje. Wystudź. Do miski włóż miękki tłuszcz, miksując dodawaj po 1 łyżce budyniu.
30 dag truskawek rozgnieć widelcem i wymieszaj z dżemem. Pierwszy kawałek ciasta posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Przykryj drugim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj pozostałym kremem. Udekoruj truskawkami i posyp pistacjami. Wstaw do lodówki.
60 minut. Porcja: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie