Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort gruszkowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Na dno tortownicy połóż warstwę biszkoptów i posmaruj je konfiturą z czarnej porzeczki. Następnie ułóż gruszki pokrojone w plasterki.
Żółtka i jaja utrzyj z cukrem w kąpieli wodnej na jednolitą masę. Uważaj, by jaja się nie ścięły. Następnie ubij mikserem. Po wystygnięciu masy stopniowo dodawaj do niej rozpuszczoną czekoladę i ubi- tą słodką śmietankę. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodaj 24 pianki Ptasie Mleczko. Wymieszaj.
Przygotowany krem nałóż do tortownicy z biszkoptem. Wyrównaj całość i wstaw do lodówki na 3-4 godziny, aby masa zastygła. Następnie ciepłym nożem obkrój brzegi tortownicy. Wierzch tortu udekoruj wiórkami wcześniej startej czekolady. Tort podziel na 12 porcji i każdą udekoruj jedną pianką ptasiego mleczka.Źródło: Życie na gorąco