Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3681
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3681
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 806
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym. Białka ubij ze szklanką cukru. Obie masy połącz, wymieszaj z przesianą mąką. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Piecz ok. 45 minut w temp. 160 st. Przestudź, wyjmij z formy, a potem przekrój na 3 równe blaty.
Z mleka, budyniu i reszty cukru ugotuj krem. Gdy wystygnie, zmiksuj go z li kierem jajecznym i masłem. Jeden blat posmaruj cienko dżemem z pomarańczy (ok. 5 łyżek), wyłóż 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem, skrop 5 łyżkami likieru pomarańczowego.
Nałóż połowę pozostałego kremu i ostatni blat. Skrop go 5 łyżkami likieru pomarańczowego, lekko dociśnij. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu, obsyp wiórkami kokosowymi.
Schłodź w lodówce. Przed podaniem ozdób cząstkami obranej pomarańczy.
czas ok. 80 min; porcja – 420 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety