Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort mięsno- kapuściany"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
ok. 65 minut
Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, dodać mięso mielone. Przesmażyć razem, lekko rumieniąc.
Mięso doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać koncentrat, ew. cukier. Przestudzić, wymieszać z jajkiem i ryżem. W tortownicy wysmarowanej resztą oliwy wykładać warstwami liście kapusty i farsz. Wierzch ma stanowić kapusta.
Tort kapuściany wstawić do piekarnika nagrzanego do 170oC na ok. 40 min. Na ostatnie 10 minut wstawić do piekarnika pomidorki cherry. Tort wyłożyć na półmisek, udekorować pomidorkami, posypać umytym i posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Twoje Imperium