Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić. Dodać cukier, dalej ubijać pomału dodając żółtka. Dodać wodę i olej - miksować. Następnie suche składniki: mąka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać do natłuszczonej blachy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.C ok. 30-40 minut. Ostudzić. Przeciąć na 3 blaty, każdy nasączyć kawą.
Masa: śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder, dalej chwilkę ubijać. Dodać mascarpone i wiórki. Delikatnie wymieszać.
Złożenie tortu: Najpierw pierwszy blat. Połowa przyszykowanego ananasa. 1/3 porcji masy. Drugi blat. Lekko docisnąć. Reszta ananasa. 1/3 masy. Trzeci blat. Lekko docisnąć. Resztę masy rozsmarować na wierzchu oraz na bokach. Udekorować startą czekoladą i skórką cytrynową.