Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem oraz proszkiem, posiekaj z masłem. Wlej żółtka i zagnieć ciasto. Schłodź. Formę wylep ciastem. Piecz około 25 minut w temperaturze 180° C. Schłodź.
Żelatynę rozpuść, schłodź. Ser zmiksuj z cukrem, dodaj żelatynę, pokrojone owoce, wymieszaj. Masę rozłóż na cieście. Odstaw do stężenia. Rozpuść galaretki w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Lekko stężałymi polej masę serową. Schłodź, udekoruj.Źródło: Dobry Tydzień