Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z biszkoptami i czekoladą"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 326
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 326
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 8
Dzisiaj podaję Wam przepis na pyszne śledzie ( matiasy ) w sosie , które wymy...
Odsłon: 9
Składniki
Białka ubij z cukrem i żółtkami. Dodaj mąkę i kakao. Dno tortownicy wyłóż papierem, powoli wlewaj masę. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
Żelatynę i kawę wymieszaj. Śmietankę i serek zmiksuj, dodaj cukier i kawę. Biszkopt przekrój, nasącz blaty i biszkopty. Na blat wyłóż 1/2 kremu, ułóż biszkopty, krem i drugi blat. Serek zmiksuj z cukrem, posmaruj wierzch i boki, posyp kakao. Udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień