Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna babka drożdżowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 608
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Do miski przesiej mąkę, zrób w niej wgłębienie. Łyżkę cukru oraz drożdże wymieszaj w gorącym mleku, po czym wlej do dołeczka w mące.
Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a następnie połącz z jajkami, resztą cukru oraz roztopionym masłem.
Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 50 minut.
Białko jajka utrzyj z cukrem pudrem. Tak przygotowanym lukrem polej babkę. Na koniec udekoruj ją plasterkami pomarańczy.
Czas przygotowania: 80 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV