Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna truskawkowa propozycja niby zwykły, a pyszny prosty sernik na zimno z truskawkami. Masy można wylać jedna na drugą. ja jednak wylewałam naprzemiennie tworząc zebrę. Składniki podane na tortownicę o średnicy 20cm.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami. Około 1,5 szkl truskawek miksujemy blenderem na gładką masę.
Śmietanę ubijamy. Żelatynę zalewamy ok 5 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy cały czas mieszając.
Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy ubitą śmietanę, żelatynę i dzielimy całość na połowę. Do jednej połowy dodajemy zmiksowane truskawki.
Na wyłożoną biszkoptami tortownicę wykładamy na środek na przemian po 4 łyżki każdej masy. wierzch dowolnie dekorujemy i wstawiamy całość do schłodzenia do lodówki