Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek dla dorosłych na oglądanie Euro 2016.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1079
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1079
Składniki
Wykonanie: Truskawki oczyścić, i pokroić na kawałki. Zasypać cukrem i odstawać na godzinę aby puściły sok. Następnie wlać wino białe i odstawić ponownie jeszcze na trzy godziny. Po czym wlać wino musujące, wymieszać, wlać do szklanego naczynia, dodać plastry cytryny i lód. Jeżeli chcemy mieć kruszon z mniejszą ilością alkoholu, to możemy wino musujące zastąpić wodą mineralną gazowaną.