Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia okazuje się bardzo smaczne i nie każdy może określić, z czego jest zrobiony. Pamiętaj, aby ugotować go z rodziną i przyjaciółmi.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2153
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2153
Składniki
Gotuj śmietanę: podgrzej mleko, aż będzie gorące, około 70-80 ° C. Zetrzeć żółtka z cukrem, dodając dwie łyżki całkowitej ilości mleka. Dodaj esencję waniliową, mąkę, gorące mleko, wymieszaj i wyślij do pieca. Ciągle mieszając, gotuj śmietankę, aż zgęstnieje. Ostudzić krem pod folią spożywczą.
Zbierz ciasto: śmietana ciasteczka śmietana banan (cienko pokrojony) ciasteczka śmietana banan itp. Pozostaw ciasto w lodówce na 3-6 godzin. Smacznego.