Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z kwaskowym posmakiem.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4879
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 878
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4879
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 878
Składniki
Połowę migdałów zmielić. Mąkę przesiać, dodać pokrojony tłuszcz, posiekać nożem. Dodać cukier, żółtko, migdały, skórkę i sok z cytryny. Zagnieść szybko ciasto. Gotowe zawinąć w folię i schłodzić. Potem wałkować na grubość ok. 1/2 cm, spód można lekko podsypać mąką. Nanieść kratkę na rozwałkowane ciasto ( foremką lub kratownicą ze sklepu budowlanego ). Wykrawać foremkami w kształcie zajączka. Piec w 185 C ok. 10 minut.