Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ciasto: oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z połową cukru, białka ubij z pozostałym cukrem. Połącz obie masy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i wymieszaj. Dodawaj stopniowo do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Dodaj wodę. Piecz ok. pół godz. w 180oC.
Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem. Ciasto przekrój, nasącz obie części ponczem, przełóż śmietaną. Górę pokryj polewą czekoladową i udekoruj kleksami śmietany.Źródło: Świat kobiety