Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny makowiec- prawdziwie wykwintny makowiec, trochę pracochłonny, ale jest bardzo smaczny i taki mokry w smaku!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1562
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1562
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto: Cukier ucieramy z margaryna i żółtkami. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Wykładamy na foremkę 25/36. Masa makowa: Mak parzymy i mielony dwukrotnie. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, miód, olejek do smaku, rodzynki, skórkę pomarańczy, pokrojone orzechy włoskie. Z białek ubijamy pianę i na końcu dodajemy do maku. Mak wykładamy na ciasto. Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wsypujemy mąki i proszek. Margarynę roztapiamy i studzimy, wlewamy do ciasta ciągle miksując. Ciasto wykładamy na mak i pieczemy w 180 stopniach do 50 minut.