Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana rolada z szynką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 139
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4956
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj, wrzuć na osolony wrzątek i krótko obgotuj. Odlej na sicie, osącz. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Pokrój drobno szynkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek, wytop skwarki. Dodaj cebulę, przesmaż. Wsyp poszatkowaną kapustę oraz szynkę. Całość chwilę smaż razem, dopraw solą, pieprzem. Odstaw.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj jajko, mąkę oraz sól i gałkę muszkatołową do smaku. Zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na folii aluminiowej na duży prostokąt, posmaruj farszem, zroluj.
Zawiń w folię. Piecz 40 min w 160 st. Usuń folię i dopiekaj 15 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety