Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste placuszki z kalarepki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kalarepki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Posolić, odstawić na czas, aż puszczą sok, potem odcisnąć.
Dodać roztrzepane jajka, posiekaną dymkę, ser oraz tyle bułki tartej, by się połączyły w jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, aż będą rumiane. Można podać z sosem jogurtowym, doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
Ostrzejszy smak można uzyskać, dodając pokrojone kiszone ogórki i majonez.
ok. 30 minut, koszt porcji ok. 2,5 zł, przepis na 4 porcje, kalorie na porcję ok. 262 kcal.Źródło: Kobieta i życie