Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10-minutowe kluski leniwe, czyli szybki obiad dla zabieganych. Nastaw wodę, w międzyczasie przygotuj leniwe, następnie wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Leniwe podawaj polane palonym masłem i oprószone cynamonem.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 19
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20258
Składniki
W dużym garnku nastaw wodę.
Twaróg przełóż na stolnicę i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, dodaj szczyptę soli. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Następnie uformuj dwa wałeczki. Pokrój je na równej wielkości kawałeczki.
Leniwe gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Ugotowane leniwe odcedź. Podawaj polane roztopionym masłem i oprószone cynamonem.