Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może się przydać 1. Zasmażka 3 łyżki mąki, łyżka masła Mąkę podsmażyć z masłem, dodać odrobinę zupy, którą chcemy zagęścić, a następnie dodać całość do garnka zupy. 2. Rozmieszanie żółtek Do zupy można dodać żółtka wymieszane z wodą ( do każdego żółtka, łyżka wody). Pamiętajmy aby nie zagotować zupy bo żółtka się zetną. 3. Dodanie chleba jasnego lub razowego Do sosu można dodać drobno pokruszony chleb. Gdy sos będzie gotowy, możemy go odcedzić by nie pozostały kawałki chleba. 4. Śmietana z mąką Śmietanę 18 % połączyć z odrobiną mąki oraz soli, dodajemy troszkę zupy, którą mamy zagęścić i całość powoli wlać do garnka z sosem/zupą. 5. Odparowanie Jedna z najprostszych metod na zagęszczenie sosu. Sos gotujemy na małym ogniu, bez przykrycia, aż odparuje z niego woda.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 235
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 83
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 88
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 235
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 83
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 88
Składniki