Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aksamitny dżem z dyni"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Dynię obierz, wytnij środek z pestkami. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem, zamieszaj, odstaw na noc w chłodne miejsce.
Miąższ dyniowy gotuj 30 minut. Zdejmij z ognia, dodaj sok z cytryn i suche galaretki, dokładnie wymieszaj.
Gorącym dżemem napełnij słoiki. Zakręć, odwróć słoiki do góry dnem na 10 minut.
Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie