Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy już się kończy. W tym roku udany jak nigdy. Tym razem polecam smaczne ala flaczki z boczniaków., które w łatwy sposób można wyhodować w domowych warunkach.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10548
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 392
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10548
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 54
Składniki
Boczniaki oczyszczamy. Marchew, pietruszkę, selera myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Cebulę drobno siekamy. Szklimy na maśle po czym dodajemy warzywa i dusimy ok. 15 min. Po tym czasie wlewamy wodę. Boczniaki oczyszczamy i koimy również w słupki. Wrzucamy na patelnię i dusimy ok. 15 min po czym dodajemy do garnka z bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości boczniaków. Dodajemy przecier pomidorowy, pozostałe przyprawy wg uznania. Zagotowujemy. Podajemy z domowym pieczywem.