Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z wędliną"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12878
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12878
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek do pieczenia i masło posiekaj. Dodaj resztę składników, zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią. Włóż do lodówki na pół godziny.
Farsz: boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Ostudź. Wymieszaj z serem, jajkami, keczupem i szczypiorkiem. Przypraw.
Foremki do babeczek natłuść, wylep ciastem, napełnij farszem. Z pozostałego ciasta wytnij kółka. Przykryj nimi farsz, zlep brzegi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190°C. Piecz ok. 20 minut.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie