Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka z mięsa mielonego na pikantnie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Paprykę oczyść z pestek, strąk pokrój w drobną kostkę. Pieczarki szybko opłucz pod bieżącą wodą, wytrzyj papierowym ręcznikiem. Grzyby potnij w plasterki i podsmaż na maśle.
Karkówkę wymieszaj z metką. Dodaj odciśniętą bułeczkę, kosteczki papryki, pieczarki oraz prażoną cebulkę. Wbij jajko. Mięsną masę przypraw musztardą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrób.
Foremkę z kominem posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej przygotowaną masę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200st. Piecz ok. 50 minut. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina