Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Boczek pokrój w cienkie paseczki i usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce wraz z cebulą. Włóż do dużej miski. Odstaw na kilku minut, by warzywa puściły sok. Odciśnij i odlej.
Dolej mleko, wbij jajka i wsyp mąkę. Dopraw całość solą oraz pieprzem, wymieszaj.
Wlej masę do formy i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Upieczoną babkę pokrój na kawałki. Wierzch polej kwaśną śmietaną. Podawaj na gorąco. Doskonałym dodatkiem do dania będzie szklanka świeżego mleka.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Super TV