Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe danie wegetariańskie.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 189
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 309
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 189
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 309
Składniki
Bakłażana kroimy wzdłuż na pol,wydrążamy środek i siekamy miąższ.Łódeczki bakłażana lekko solimy. Posiekaną cebulę szklimy na dwóch łyżkach oliwy z oliwek, dodajemy drobno pokrojoną czerwoną paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Dusimy chwilę, dodajemy miąższ z bakłażana. Dusimy jeszcze chwilę aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowana kaszę, posiekaną pietruszkę i doprawiamy solą i pieprzem.Nadziewamy farszem łódeczki bakłażana i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni C.Po 15min. Posypujemy startym parmezanem i pieczemy następne 5 min. Podajemy z jogurtem naturalnym.