Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz z jajkami w koszulkach"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9398
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 369
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9398
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 40
Składniki
Oczyszczone warzywa i przyprawy zalej 3 litrami wody, ugotuj wywar. Buraki obierz, pokrój w półplasterki.
Oprósz solą, cukrem, dodaj kwasek cytrynowy, ocet i vegetę, wymieszaj. Dodaj do gotującego się wywaru, gotuj do miękkości.
Mąkę, krupnik w proszku, barszcz błyskawiczny, śmietanę i kilka łyżek gorącego wywaru połącz. Wlej do barszczu, zagotuj.
Po jednym jajku rozbij w misce, ostrożnie wrzuć do wrzącego barszczu. Gotuj 7-10 min.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie