Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z kiełbasą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2287
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2287
Składniki
Na mocno rozgrzanej patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Następnie dorzuć białą kiełbasę w całości, a potem zeszklij dość drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W dużym garnku zagotuj ok. 2 litry wody. Wrzuć przygotowane , a także przekrojone na pół plastry szynki.
Po chwili gotowania dodaj łyżkę stołową octu oraz sól i pieprz do smaku.
Śmietanę wlej do miseczki, wymieszaj ją trzepaczką z kilkoma łyżkami wrzącej zupy i dolej do garnka.
Na koniec zagęść barszcz mąką rozrobioną w zimnej wodzie oraz dorzuć ugotowane na twardo i przekrojone na pół jajka.
Gotową gorącą zupę wlej do wazy. Możesz ją udekorować posiekanym grubym szczypiorkiem.
Czas przygotowania: 45 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 280, Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax