Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz z tymiankowymi grzankami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 678
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 678
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Składniki
Oczyść i poszatkuj grubo cebulę oraz czosnek. Ziemniaki, marchew i buraki obierz, opłucz, a następnie pokrój w kostkę. Bagietkę pokrój w plastry i rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kromeczki skrop oliwą, posyp dwoma łyżkami suszonego tymianku. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i piecz do zrumienienia.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż na złoty kolor. Dodaj czosnek, marchew, buraki i ziemniaki oraz łyżeczkę suszonego tymianku. Smaż, mieszając, 3 minuty. Zalej 1 l wody, posól i doprowadź do wrzenia.
Gotuj całość na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zupę zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny, solą oraz pieprzem. Przed podaniem na stół każdą porcję udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z tymiankowymi grzankami.
czas ok. 60 min; porcja – 340 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety